Радев: Докато решават собственото си бъдеще, политиците да не забравят отговорността си към хората

Радев: Докато решават собственото си бъдеще, политиците да не забравят отговорността си към хората
Държавният глава Румен Радев говори пред журналисти по актуални въпроси.

Той участва в церемонията по награждаване на финалистите в 22-ото издание на конкурса по програмиране „CodeIT”, съобщават от БНТ.

„Ситуацията изисква парламентарно представените партии да не допускат противоречията между тях да изместват на заден план интересите на държавата и на българите.

Затова аз очаквам и правителството, и народните представители докато решават въпросите за собственото си политическо бъдеще да не забравят огромната си отговорност към гражданите и обещанията, дадени за справяне с инфлацията, социалната и икономическата криза.

Именно от тяхното поведение и действие по тези въпроси зависи не само доверието към тяхната собствена политическа формация, но и доверието към политическата система в България“, каза президентът.

Всяка година в конкурса по програмиране „CodeIT“, създаден през 2000 г., участват над 200 участници от България и други държави по света.

Повечето от тях са ученици и студенти, носители на национални и международни награди от конкурси и олимпиади по информатика.

Събитието се провежда под патронажа на държавния глава.

Източник fakti.bg 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.