Радев за Васил Терзиев: Човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си

Радев за Васил Терзиев: Човек, който предава родителите си, ще предаде и родината си
Президентът Румен Радев отправи изключително остри думи към кандидата на ПП-ДБ за кмет на София Васил Терзиев и към съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

Вчера Терзиев нарече президента “разединител на нацията”.

“Човек, който би трябвало да е обединител на нацията, всъщност е мегафон на чужда държава”, каза Терзиев по повод изказванията на Радев срещу “безродниците и нихилистите” при откриването на пилона на “Рожен”.

“Той е и един от тези, които се опитват да заместят истинските просветителски инициативи и разбирането за модерен патриотизъм с евтин популизъм, бетониран в планините на България с над един милион лева (немалка част от тях държавни пари)”, беше част от атаката на Васил Терзиев срещу държавния глава.

Днес дойде отговорът на Радев: “Не е коректно да съдим за децата на Държавна сигурност по техните родители. Това по-скоро е урок за хората, които дълги години осмисляха своето политическо битие с линчуване и то жестоко линчуване на всички, свързани с Държавна сигурност, а днес издигат точно такъв кандидат. Това осветлява двойните стандарти, които практикуват най-шумните представители на българската политика”.

Радев атакува и персонално Васил Терзиев: “Що се отнася до самия кандидат – за мен човек, който предава родителите си, ще предаде и Родината си!”

Държавният глава отговори и на критиката, отправена към него от Христо Иванов, който преди три дни обвини, че “Радев се обявява за говорител на интересите на Путин и се нарежда до Лукашенко“.

По думите му позицията на Радев била недостойна, подла и много вредна за България.

„Репликата на Радев, че Украйна искала да води тази война при абсолютно ясната ситуация и позиция на всички съюзи към, които ние принадлежим, че Украйна е жертва на незаконно, противоправна агресия от страна на Руската федерация, ни изолира от нашите съюзници“, смята Христо Иванов.

Днес Радев реагира на думите на Христо Иванов така: „Явно г-н Иванов прави всичко възможно, вкарва в играта всички възможни карти, за да забравим по-бързо подлостта, с която той измами своите избиратели, предаде своите ценности. Той извая целия си политически облик като борец срещу мафията, наречена от него “Борисов”, и срещу задкулисието, наречено от него “Пеевски”. В момента той не просто се прегърна с тях, а им слугува. Чувам, че щял да променя България за две години. Интересно, с кого и как ще промени България?! Защото г-н Иванов обилно и напоително ни обясняваше, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат държани за дълго извън управлението. Днес той им подарява управлението и ще променя България с тях”, каза той.

Време е правителството да се заеме с проблемите на българите, по това ще съдя и за отношението си към управляващите, добави Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.