Радев изригна: Винаги ще заставам с вдигнат юмрук пред президентството, когато народът го поиска от мен

Радев изригна: Винаги ще заставам с вдигнат юмрук пред президентството, когато народът го поиска от мен
Държавният глава Румен Радев коментира въпроса дали половин година по-късно би излязъл с вдигнат юмрук от президентството.

„Винаги ще изляза и ще го направя, защото аз винаги съм винаги на страната на българите, когато те отстояват своите принципни позиции в името на България“.

Той подчерта, че обединява българите срещу статуквото, беззаконието и несправедливостта. „Ако имаме криза и то вихреща се с ковид 19, ако сме държавата с най-голяма смъртност на глава от населението в ЕС, то е заради характера на това управление. За това ние стигнахме до тук, затова трябва да бъдем непримирими и единни в това наше усилие“, обяви още държавният глава.

Указът за изборите ще бъде публикуван в държавен вестник до 26 януари, но дилемата не е избори или здравето на хората, защото то пострада от тази власт, каза президентът.

Той попита дали някой може да даде гаранция, че април или май обстановката ще бъде по-облекчена, отколкото в края на март. „На 7 декември излязох и казах – избори тогава. Изведнъж институции, хора, партии излязоха от летаргията и казаха „Ау, избори, ама толкова рано“. Това е по Конституция“, коментира държавният глава.

„Имам последователна политика по отношение на тези избори. Още от февруари тази година снех доверие от това правителство, през лятото му поисках оставката. Беше ясно накъде отиват нещата.

Имаше сериозни нагласи за предсрочни избори, но всеки ден с това управление е пагубен за България. Пагубен за източването на бюджета, за здравето на хората, за оцеляването ни като нация. Тук мисля, че моята политика е абсолютно последователна. Не мислете, че аз не следя какво говорят и партиите, и обикновените хора, техните притеснения и страхове, и социолози, и политолози и експерти в изборния процес. Чувам много смислени аргументи. Имам ги предвид, съставям си общо мнение“, каза още президентът.

„Едно също трябва да бъде ясно. Преди доста години попаднах на една интересна лекция на проф. Николай Слатински. Експертът по национална сигурност. Преди доста време той казва, че погрешно и управляващите, и обществото ни, когато изпаднем в някаква криза, изпадаме в особено състояние и правим всичко възможно, да се върнем към нормалност.

Точно това казваше той, че това е трудно постижимо, защото ни чакат поредица от застъпващи се кризи: социални, криза на сигурността, икономически, политически. Да не говорим, че ние от много време сме в една духовна криза.

Това време дойде. Ние никога няма да се върнем към така наречената стара нормалност. Ние сме вече в тази нова нормалност. Всеки, който има амбиция да управлява, трябва да покаже, че той ще може да управлява тази страна в едни непрекъснати кризи“, подчерта още Румен Радев. / bulpress.bg

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.