Радев мигновено подписа указа за поредния освободен от новата власт

Радев мигновено подписа указа за поредния освободен от новата власт
По предложение на Министерски съвет президентът Румен Радев подписа указ за освобождаването на главен комисар Ивайло Иванов от поста главен секретар на МВР, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Министерският съвет прие решение, с което предлага на президента Румен Радев да издаде указ за прекратяване на правомощията на главен комисар Ивайло Иванов, и за освобождаването му от длъжност.

От правителствената пресслужба уточняват, че решението е прието неприсъствено.

Ивайло Иванов беше назначен за главен секретар на МВР през декември 2018 година.

Преди това ръководеше столичната полиция. От 1999 г. е заемал ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които полицейски командир и началник група в СДВР, директор на регионална дирекция Гранична полиция – Драгоман и др.
В предходните два дни служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков също направи ключови рокaди.

В сряда той прати в пенсия административния секретар на ведомството Бойко Славчев. В четвъртък дойде ред на шефа на инспектората Николай Гешев. Той е бил освободен от поста си по същата разпоредба от Закона за държавния служител, става ясно от съобщението на МВР.

В четвъртък служебният министър-председател Стефан Янев назначи за заместник-министри на вътрешните работи Емил Ганчев, Енчо Мирчев и Венцислав Катинов.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.