Радев отсвири Патриарх Вартоломей за среща, но Денков и Габриел с готовност го приеха, за да обсъдят… Украйна!

Радев отсвири Патриарх Вартоломей за среща, но Денков и Габриел с готовност го приеха, за да обсъдят… Украйна!

Премиерът в оставка Николай Денков и вицепремиерът в оставка Мария Габриел се срещнаха с Вселенския патриарх Вартоломей, който оглави опелото на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, съобщиха от правителствената пресслужба.

Вартоломей обаче не бе приет и от държавния глава Румен Радев, с когото се засякоха на опелото и погребението на Патриарх Неофит.

Вселенският патриарх от Истанбул е един от най – влиятелните агенти на влияние на американските демократи и на семейство Клинтън в Европа.

В днешния ден на траур Вие сте в България и това е високо оценено, отбеляза Денков. Неофит винаги ще остане в сърцата ни, защото той олицетворява християнските ценности, заяви вицепремиерът Габриел.

Негово Всесветейшество Вселенският патриарх Вартоломей изтъкна позитивните отношения между държавата и църквата в България, което е за добруването на българските граждани.

Мир, единство и сътрудничество – беше посланието, около което се обединиха всички на срещата. В хода на разговора беше обсъдено значението на християнските ценности, културният обмен, както и засилената подкрепа на българското правителство за българската общност в Истанбул.

Друг акцент в разговора беше руската агресия срещу Украйна и невинните жертви и разрушенията, които предизвика, допълва информацията от правителствената пресслужба.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.