Радев: „Преклонената главица“ на Борисов пред ЕС вече не важи! С робското мислене дотук!

Радев: „Преклонената главица“ на Борисов пред ЕС вече не важи! С робското мислене дотук!
Румен Радев е твърд в позицията си, която много напомня на тази на Виктор Орбан!

Президентът Румен Радев все повече заприличва на унгарския премиер Виктор Орбан, когото унгарците обожават и не искат да сменят за нищо на света вече толкова години.

А причината е една единствена – Орбан мисли само за народа и страната си, не го е еня за разпоредбите на ЕС, ако не са подходящи за родината му.

Румен Радев отказва да слугува на чужди интереси

На същия принцип и то отдавна е държавният ни глава Румен Радев. Той отново зае категорична и твърда позиция като заяви, че с „робското мислене“ и „преклонената главица“, която екс премиерът Бойко Борисов имаше към заповедите на Европа, е приключено.

„Казвам го ясно и не искам някой да спекулира по темата. България ще гледа и ще се ръководи първо по своите лични държавни интереси. Няма да изпълнява безпропотно чужди команди – било то на ЕС, на САЩ или на Русия.

Затова нека няма нападки, че президентът е руски или западен слуга. И двете не отговарят на истината. Аз съм „слуга“ на народа си и ще работя единствено в негов интерес. В интерес на родината ни.

Това трябваше да се случи много отдавна и ако беше така, днес щяхме да живеем различно“, убеден е Румен Радев.

Той вече показа, че думите му не са празни приказки като отхвърли крайния срок за отпадане на ветото за Северна Македония, наложено от САЩ.

Отказа обаче и на Русия, която настояваше войските на НАТО да бъдат изтеглени от територията ни.

„Няма да се поддадем на ултиматуми и натиск.

И колкото по-бързо и ясно покажем това на света, толкова по-скоро ще имаме добри резултати и промени за страната ни“, смята Радев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.