Радев с обръщение към народа: Изборите са възможност да санкционирате лъжата! Всеки глас е важен!

Радев с обръщение към народа: Изборите са възможност да санкционирате лъжата! Всеки глас е важен!
Изборите са възможност да санкционирате лъжата!

Всеки глас е важен!

В неделя предстои да определим какво бъдеще искаме!

Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа по повод предстоящите избори за президент и вицепрезидент и за Народно събрание.

„Изборите са възможност да санкционирате лъжата и да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта“, посочи Румен Радев.

„Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят сложни задачи, които изискват законодателни решения. Всеки ден без редовен парламент натрупва проблеми. Те правят задачата на бъдещия парламент още по-предизвикателна“, добави Радев.

Според него последните две Народни събрания са били част от пътя, който ще ни изведе от кризата, въпреки краткия им живот.

Той отбеляза, че пред България стои решението на сериозни задачи, които изискват законодателни решения, като сред тях е и приемането на държавния бюджет. Радев подчерта, че всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава.

„Тези проблеми правят задачата му още по-предизивкателна. Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат“, допълни държавният глава.

Румен Радев подчерта, че в неделя избираме не просто депутати, президент и вицепрезидент, а даваме гласа си за много повече от това – нашето бъдеще.

„Да превъзмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас: на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на общата ни съдба.

Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас. Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното – възможност да санкционирате лъжата, да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви и ограбват бъдещето ви, да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развие България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност“, призова президентът Румен Радев.

Той подчерта, че колкото повече българи кажат думата си на изборите, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни.

„Толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия“, добави той.

Ето пълния текст на Обръщението на Радев:

Уважаеми сънародници,

В неделя гласуваме за парламент, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината.

Изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство. Пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения.

Сред тях е и приемането на държавния бюджет, но всеки ден без работещ парламент натрупва проблеми, които следващото Народно събрание трябва да решава, и тези проблеми правят неговата задача още по-предизвикателна. Проблеми, от които вече страдаме и днес.

Последните два състава на Народното събрание живяха кратко, не излъчиха мнозинство, но бяха етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. В тях се чуха важни идеи, важни предложения, истини и мнения, които допринесоха за възстановяването на демократичния дебат.

В неделя предстои да изберем не просто народни представители, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме. Да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването поединично, които са в основата на моралната криза. Затова всеки един глас – на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба. Нека всеки от нас даде своя свободен, осъзнат и отговорен глас.

Мнозина не гласуват, защото се страхуват да не бъдат излъгани. Но изборите са тъкмо обратното: възможност да санкционирате лъжата. Да санкционирате онези, които бъркат в джоба ви, които ограбват бъдещето ви.

Да посочите хората, които ще дадат моралния облик на властта. Да зададете посоката, в която искате да се развива България. На изборите гражданинът е арбитърът. Възползвайте се от тази възможност.

И колкото повече българи кажат думата си, толкова по-устойчиви ще бъдат институциите ни, толкова по-слаба ще бъде мафията, която разчита на обществената апатия.

Скъпи съотечественици,

Нека всеки, които милее за България, както тук, така и далече от Родината, даде своя глас за нейното бъдеще в неделя, 14 ноември.

Благодаря за вниманието!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.