Разделение сред полицаите, кои не са получили бонус от 650 лв.?

Над 15 000 служители на МВР получиха допълнителни индивидуални възнаграждения в размер на 650 лева, които правителството обеща за работещите на първа линия в условията на извънредно положение. Оказва се обаче, че има полицаи, които не са получили допълнителното възнаграждение, а са работили на първа линия. Това обяви зам.-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред “България сутрин”.

Още по темата

23 апр 2020 20:27

479

21 апр 2020 11:53

43

“Не можем да премълчим откровеното пренебрежение към нас. Колегите, които бяха на КПП пунктовете, получиха по 650 лв. Същата сума е получена и в градове, където няма нито един заразен”, подчерта той.

Според Илия Кузманов, от Министерството на вътрешните работи не са изработили ясни критерии за това кои полицаи да бъдат наградени.

“Стигна се до двойни стандарти. Има хора с еднакви задължения и длъжности, но единият получи, а другият – не”, посочи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР уточни, че от министерството е трябвало да вземат предвид рисковата среда или натовареността на служителите относно разпределянето на възнагражденията.

По думите му случилото се ще доведе до спадане на мотивацията.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.