Рашков към Биков и ГЕРБ: Съжалявам, че през мутренските времена не се справихме с Борисов, но има време

Рашков към Биков и ГЕРБ: Съжалявам, че през мутренските времена не се справихме с Борисов, но има време
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков и депутатът от ГЕРБ Тома Биков влязоха в пререкания в парламента.

„През 90-те години бях ученик, не съм бил мутра. Вие бяхте шеф на Национална следствена служба в 90-те години, най-мутренските години. Сваляхме ви с камъни. Аз също съм бил на протести.

Моите протести бяха срещу Рашков, Жан Виденов. Второ, имам един конкретен въпрос. Понеже вие сте вече морален стожер на нацията и казвате кой става, кой не става. Кажете кой да стане главен прокурор и да се приключи тази седенка. Очевидно имате такъв вариант. Можете да питате и бившия началник на кабинета си, който след списъка Магнитски си подаде оставката“, отговори му Биков.

След това Рашков излезе на трибуната и го контрира:

„Ще коригирам питащия – не съм бил 1996 и 1997 г. на този пост. Бил съм първо заместник-директор на службата до 95 г., после 6 години директор на НСС. Когато бях избран за народен представител седях тука и се държах много по прилично от вас. Написал съм като депутат за 4 години повече от 100 текста по закони и считам, че съм бил полезен за нацията. Що се касае за мутренските времена, съжалявам само за едно – че тогава не се справихме с вашия лидер.

Но има време. От вас зависи, дайте ми тази възможност“.

Думите му бяха приети с бурни аплодисменти от част от депутатите.

„С Георги Илиев, с Илия Павлов не се справихте. Докарахте държавата до крах“ отговори на свой ред Биков.

Преди това се разрази друг скандал между вътрешния министър и Биков. Бойко Рашков говореше от парламентарната трибуна и когато каза, че ще представи доказателства, че се подслушвани журналисти, към него бе отправена реплика от страната на Тома Биков.

Тогава Рашков се обърна назад към Ива Митева с думите: Г-жо председател, прието ли е да бъда репликиран от място? Митева отговори кратко: Не.

В следващия момент Тома Биков стана от стола си и тръгна да напуска залата.

Докато излизаше от нея, Рашков продължи: Това е културата на някои депутати, за голямо съжаление, която се вижда от абсолютно всички. Подобно арогантно поведение ние наблюдавахме много активно през 95-та, 6-а, 7-а година, когато в нашата страна имаше едни групировки силови, които малтретираха хората. Тяхното поведение беше подобно арогантно, както и сега тук в залата някои си позволяват за голямо съжаление.

Изявлението на Рашков бе бурно аплодирано от много депутати от партиите на протестите.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.