Рашков: Служители на МВР са обслужвали ГЕРБ! Подслушване на политици има, следени са и протестиращи

Рашков: Служители на МВР са обслужвали ГЕРБ! Подслушване на политици има, следени са и протестиращи
Вицепремиерът и вътрешен министър Боко Рашков обяви, че служители на МВР са обслужвали политическа партия.

„Имаме информация в тази насока“, заяви той по време на брифинг. Това беше и една от причините за рокадите, допълни той.

Според него не са разкрити престъпления на представители от управляващата партия за купуване на гласове. Имало е разкрития за нередности покрай изборите за други политически сили, но не и за ГЕРБ.

Той разкри и че в една служба от МВР, в която се извършва проверка, са открити лозунги на ГЕРБ, а на клавиатурите на служителите липсвали буквите ГЕРБ, ББ и ДПС.

„На фона на лозунга „Работа, работа, работа“, вие сте достатъчно интелигентни. Аз се съмнявам дали такава служба в МВР би работила по закона за политическите престъпления по време на изборите. По отношение на подготовката за вота – една от важните задачи е МВР да предприеме необходимите стъпки на 11 юли да има честни избори“, каза още министърът.

Има подслушване и тези случаи не са 1 и 2. Проследявани са и граждани, които не са политически дейци, а просто протестиращи. Аргументът е бил, че искат да съборят властта.

Според него специализираните органи разполагат с информацията.

„Доказателства има и аз ще ги представя в новосформирания парламент. Нека НС реши да какво да прави“, каза министърът на вътрешните работи.

Според него в МВР са извършени необходимите промени и допълни, че освободените се броят на едната ръка.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.