Рецептата Dnes: Тарт с броколи

Не е лесно да стоиш всеки ден вкъщи. Не им е лесно и на домакините, които трябва да приготвят разнообразна храна за семейството си по време на изолация. Все пак, сега е по-добре да не разчитаме на готова храна и да спазваме много добра хигиена.

След като ви дадохме идеи за няколко супи, които са идеални за обяд, е време за няколко предястия. Днешната ни рецепта е с броколи – зеленчук, богат на витамините А, С и Е, минерали и фибри. Освен това в нея има и малко бутертесто, което я прави още по-вкусна.

Необходими продукти:

– 400 г броколи;

– 400 г карфиол;

– 1 лист бутертесто;

– 150 г пушен кашкавал;

– 150 г пушено свинско филе или пилешко (по ваш вкус);

– 5 яйца;

– 100-150 мл тъмна бира;

– 2 с. л. брашно;

– 1/4 връзка магданоз;

– 1/4 ч. л. естрагон;

– сол и черен пипер на вкус.

Как да приготвите тарт с броколи?

Първо трябва да имате удобна маса или плод, за да разточите малко бутертестото. Поръсете малко брашно, след това ползвайте точилката по предназначение. Трябва да се получи по-тънък лист, който да поставите в кръгла форма за печене. Нека краищата му да излизат леко, защото при печенето се свиват.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.