Берлински кмет се извинява, нарочно се заразил с COVID-19

Районен кмет на Берлин се изправи пред сериозна онлайн критика в сряда, след като заяви, че нарочно се е заразил с коронавиурс от партньорката си, за да развие имунитет.

„Бях болен за по-дълго, отколкото очаквах. Заразих се почти нарочно, за да развия имунитет, и реших, че ще съм болен три дни и после ще съм развил имунитет – мога да го прихвана и да не го прехвърля на друг, но беше много по-лошо, отколкото очаквах“, заяви пред RBB Щефан фон Дасел, кмет на берлинския район Мите.

53-годишният кмет обясни, че се е оставил нарочно да се зарази с вируса, който се доказва смъртоносен дори и за млади хора без придружаващи заболявания, защото искал да може да продължи да работи, когато други служители в администрацията може да са заразени.

Фон Дасел смятал, че неговото зарязване може да допринесе в дългосрочен план за „изглаждане на кривата“ (flatten the curve).

Действията му обаче противоречат на съветите на здравните власти, които твърдят, че хората трябва да се изолират, именно за да забавят разпространението на заразата.

Фон Дасел се защити: „Вероятно думите ми са били криворазбрани, но моето поведение беше и е отговорно. Аз съм и оставам в карантина, докато вече няма да бъда заразен“ пише той в Twitter.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.