РЗИ: Водата в Добрич е мътна, не е годна за пиене

РЗИ: Водата в Добрич е мътна, не е годна за пиене

Снимка: Pixabay

Продължават сигналите от жители на Добрич за мътна вода, която тече от чешмите им. Преди дни от РЗИ извършиха изследвания, които показаха, че водата не е годна за питейно-битови нужди и издадоха предписание към до ВиК оператора да предприеме всички необходими мерки качеството на водата да бъде съгласно изискванията.

След обилните валежи през последните дни водата отново е с видими отклонения от нормите. От РЗИ препоръчват гражданите да използват бутилирана. Според изследванията по показатели цвят и мътност водата е неприемлива, пробите са с отклонение и по микробиологични показатели, съобщи БНР.

След редица сигнали за мътна вода и на въпрос дали ВиК е предприело действия според предписанията на РЗИ, директорът на водното дружество Тодор Гикински отговори, че резултатите от тяхната лаборатория са добри.

От Здравната инспекция заявиха, че отново ще се вземат проби и при установяване неизпълнение на предписанието им от страна на водното дружество, ще предприемат действия за административно наказание.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.