Родители отново на протест заради липса на места в забавачките

Родители отново на протест заради липса на места в забавачките

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На протест днес в София отново излизат родители заради липсата на места в детските градини.

Основното им искане е неприетите в ясла или градина деца да получават парични ваучери в размера на издръжката на дете, прието в градина.

Родителите настояват още за незабавно строителство на нови детски градини и ясли в София, както и за по-добри условия в тях.

По думите на Саня Конакчиева, заместник-председател на Сдружение „Настоящи и бъдещи майки“ неравенството по отношение на децата и семействата им продължава повече от 10 години.

„Много е лесно едно планиране да се направи – раждат се определен брой деца, ясно е, че след 2 години или най-много три тези деца ще имат нужда от детска ясла и от детска градина. Трябва да се реши този въпрос. Няма условия за отглеждане на децата в България и това се случва от раждането до … 1 клас, 7 клас“, каза тя ред БНР.

Протестът под надслов Ваучери за некласираните. По-добри условия за всички ще събере родителите в 17:30 часа пред сградата на Министерския съвет.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.