САЩ завършвала ерата на безкрайните войни в далечни земи

САЩ завършвала ерата на безкрайните войни в далечни земи

Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп,  заяви пред випускници на военната академия “Уест пойнт”, че тяхната задача е да защитават “жизненоважните интереси на Америка”, а не да водят “безкрайни войни” в далечни земи.

“Завършваме ерата на безкрайните войни. Не е задължение на американските войски да разрешават стари конфликти в далечни земи. Ние не сме полицаите по света. Но нека враговете ни да са наясно: ако нашият народ е застрашен, никога няма да се колебаем да действаме. И когато се сражаваме, отсега нататък ще се сражаваме само за победа”, каза той, цитиран от БНР.

В словотоси президентът бегло докосна темата за расовата несправедливост в САЩ, като каза, че завършващите кадети са пример за пъстротата на Америка.

Тръмп се похвали и с нарастващата военна мощ на страната, като каза, че САЩ разработват хиперзвукова ракета, която ще развива 17 пъти по-голяма скорост от сегашните аналози и ще може да поразява цели на 1600 км разстояние с точност до 36 сантиметра отклонение. Според него, това ще бъде „най-бързата ракета в света“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.