Румен Радев: В момента НАТО застрашава мира! В голям риск е и България!

Румен Радев: В момента НАТО застрашава мира! В голям риск е и България!
Румен Радев се надява, че западните сили ще проявят поне малко разум!

Че Западът, начело с НАТО, ще прояви поне грам трезв разум и няма да започне Трета световна война, се надява президентът Румен Радев. Той заяви, че се страхува за бъдещето не само на България, но и на Европа.

Румен Радев смята, че страната ни е в риск

Според него ние сме в голям риск и кризата наистина ще бъде страшна. Този риск обаче е за целия континент, защото сме на крачка от война между големите сили. Затова трябва да се погрижим и да наблегнем на проблемите на армията ни.

Ако натискът на САЩ и ЕС върху Русия продължи, съвсем скоро ще бъдат подпалени военни действия. А това за малка държава като нашата, ще донесе само беди, мизерия и безпътица.

Румен Радев се надява НАТО да размисли и да се помири, да сключи приемливи договорни отношения с Владимир Путин по въпроса за Украйна, а не да нагнетява още повече обстановката.

„Путин е на косъм, търпението му виси на косъм и погледнато от негова страна, това е съвсем разбираемо. Той многократно заяви, че не иска война, не иска раздори, но пази територията си и ще отвърне на всеки опит за настъпление“, смята Румен Радев.

Той заяви, че преговорите по темата се водят на най-висше ниво и все още има шанс за благоприятен изход. Защото, на фона на кризата от пандемията по целия свят, една война би означавала пълен крах. За години напред.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.