Румен Радев: Няма да бавя връчването на първия мандат. Надявам се на стабилно, редовно правителство

Румен Радев: Няма да бавя връчването на първия мандат. Надявам се на стабилно, редовно правителство
Нека изчакаме да бъде публикуван състава на Народното събрание в Държавен вестник и да започне конституционната процедура.

Оттам нататък ще издам указ за свикване на парламента.

Това заяви президентът Румен Радев пред “Дондуков” 2.

“Нека караме по ясно определена хронология, според закона и Конституцията. Нека видим обнародване на списъка с народни представители от страна на ЦИК.

Тогава ще взема решение и издам указ за свикването. Оттам нямам намерение да бавя. Редно е в обстановката, в която се намираме, час по-скоро да имаме яснота и надявам се, стабилно, оперативно, редовно правителство”, добави той.

“Засилват се, както виждате, спекулациите от определени политически партии, от определени поръчкови коментатори относно служебното правителство.”

Така Радев отговори на въпрос дали е готов със състав на евентуален служебен кабинет.

“Това явно издава страх, притеснение от възможно повдигане на розовата завеса за управлението на страната от това служебно правителство”, добави президентът.

“Надявам се. Но пак ви казвам – трябва да следваме стриктно условията и на Конституцията и на законите”, отговори президентът на въпрос възможно ли е парламентът да бъде свикан още тази седмица.

“Нека видим дали ще има първо връщане на маднат, дали ще има второ връщане на мандат, едва тогава ще говорим за трети”, заяви президентът относно поредността на връчването на мандатите за съставяне на правителство.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.