Румен Радев: Рано е да приемаме еврото през 2024-та, особено след настоящия му срив!

 Румен Радев: Рано е да приемаме еврото през 2024-та, особено след настоящия му срив!
Румен Радев е на мнение, че трябва да запазим валутата си!

Браво! Държавният глава Румен Радев споделя позицията на огромната част от българите. А именно, че не бива да сменяме валутата си и да приемаме еврото.

Това бе планирано за 2024-та година и особено по желанието на Бойко Борисов, който неведнъж настояваше за това.

Румен Радев е на позицията на народа

Радев е категоричен, че не се обявява против ЕС или против еврозоната, но смята, че е крайно лош ход да се избързва. Особено като се има предвид тоталната нестабилност на страната ни и срива на еврото, заради войната в Украйна.

„България в момента има проблеми със създаване на правителство, на каквото не можем да случим вече три пъти. Трикратни избори за няма и година – в коя държава се случва нещо подобно, особено в такива кризисни времена?! Зимата се очертава страшно тежка и без нашите вътрешни проблеми, а като добавим и тях…

Рано е да се мисли за заменяне на лева, дори и само поради факта, че стабилни държави като Германия са били в инфлация и криза няколко години след приема му, какво остава за нас?!“, смята Румен Радев.

И напомня съветите на американския икономист Стив Ханке, който от години не спира да повтаря на българите – запазете валутния си борд, защото е стабилен, не правете грешката с еврото, ще се обречете на няколко годишна бедност.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.