Русия подготвя списък на неприятелските държави! Влиза ли и България в него?

Русия подготвя списък на неприятелските държави! Влиза ли и България в него?
Руското външно министерство подготвя списък с „неприятелски държави“, на които ще бъде забранено да наемат руснаци за работа в своите дипломатически мисии.

Този списък вече включва САЩ. Това съобщи говорителят на ведомството Мария Захарова, пишат руските медии, цитирани от Агенция „Фокус“.

„Списъкът се оформя в момента. Естествено, тази правителствена заповед се подготвя в междуведомствен формат. Но, както прекрасно разбираме, цялата история започна с нов кръг от абсолютно недружелюбни действия на Съединените американски щати за налагане на нови санкции срещу нашата страна и поредното експулсиране на руски дипломати е неоснователно. Разбирате и както мога да потвърдя това, Съединените американски щати се появяват в списъка“, каза Захарова в ефира на канала „Россия 1“.

Дали и България ще попадне в същия списък, предстои да научим съвсем скоро. У нас практиката да се гонят руски дипломати стана доста честа, а обикновено тя се прилага, когато властите искат да отклонят вниманието от по-съществени скандали.

По-рано руският президент Владимир Путин подписа указ за ограничаване на наемането от дипломатически мисии на чужди държави, които извършват недружелюбни действия спрямо Руската федерация, на служители от Русия.

Допустимият брой лица, които могат да бъдат наети, ще бъде определен от правителството на Руската федерация. Всички сключени преди това трудови договори, които надвишават допустимата квота, подлежат на прекратяване.

„Имената на останалите държави ще узнаете, когато разпоредбата на правителството бъде публикувана“, обясни Захарова.

Тя подчерта, че указът на президента е ответна мярка на враждебните действия на други държави.

„Ние винаги сме подчертавали абсолютно миролюбивия характер на нашата външна политика. Но както винаги сме казвали, всички действия, които са неприятелски и враждебни, няма да остава без отговор Този пакет от мерки е безусловно ответно действие Това е защита от враждебни неприятелски акции от страна на онези, които чрез опити за сдържане, за поставянето ни в изолация, се опитват да спрат нашето развитие“, обясни Захарова.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.