Само 10% от студентите получиха визи за САЩ

Само 10% от студентите получиха визи за САЩ

Снимка: Pixabay

Администрацията на Доналд Тръмп временно спря издаването на редица категории работни визи. Причината за това е силното разпространение на коронавируса в САЩ. Броят на заразените там вече достигна 2.3 млн. души. 

Забраната за визи включва квалифицирани работници за технологичната индустрия, мениджъри на мултинационални корпорации, сезонни работници за хотели и ресторанти и визите за обмен на студенти, предаде bTV. 

Само 10% от студентите успяха да получат визи за САЩ. Малка част от тях вече успяха да заминат, а други се готвят да го направят другата седмица. Това каза Станимир Найденов, мениджър на програмата Wark&Travel в САЩ. 

Още по темата

23 юни 2020 07:40

15

23 май 2020 10:45

88

Той обясни, че още на 13 март посолството е спряло да провежда визови интервюта и до този момент не са провеждани нови. 

“Като агенция вече започнахме да възстановяваме сумите в цялост на студентите, които са се отказали от началото на извънредното положение насам. Ще продължим да го правим”, допълни Найденов. 

По думите му стана ясно, че съществува възможност и да не им бъде възстановена цялата сума. Средно цената на програмата Wark&Travel е между 700 и 1200 долара.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.