Северна Корея със сигурност се подготвя за смяна на властта

Бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев, посочи пред Bulgaria ON AIR, че последната изява на Ким Чен Ун е на 11 април, когато участва в събрание на политбюро на партията.

Още по темата

27 апр 2020 08:58

18

27 апр 2020 08:43

85

На 12 април е тяхното Народно събрание, което винаги се ръководи от някой от династията Ким. На 15 април е празнуването на Деня на слънцето – на рождения ден на дядото на Ким Чен Ун. Пропуснал ги е тази година, което навежда на мисълта, че явно нещо се случва и има здравословен проблем”, коментира той.

По думите му севернокорейските медии не изваждат актуални снимки и видеа на Ким Чен Ун и това допълнително подклажда съмненията, че явно има нещо здравословно с 36-годишния лидер.

“Неговата липса не е естествена, поради тези важни събития за севернокорейската пропаганда. Започнали са и нетипични военни маневри в близост до границата с Южна Корея. Когато има политически проблем в Северна Корея, веднага се предприемат демонстрации на военна мощ”, каза Керемедчиев в ефира на “България сутрин”.

Загадката с Ким Чен Ун, официозът в Северна Корея съобщи за негови дейности

Млад човек на 36 години е, но е тежък 126 килограма, има съпътстващи заболявания, отбеляза още бившият зам.-министър на външните работи.

Най-вероятният наследник на действащия севернокорейски лидер е неговата сестра – Ким Йо Чен. На това мнение е и Милен Керемедчиев. Според него севернокорейският режим със сигурност се подготвя за смяна на властта.

“Неговата сестра е пробутвана на по-преден план. Тя също е завършила частен колеж в Швейцария и е близка като манталитет до своя брат. Явно това ще бъде първата жена в династията Ким, която ще наследи Ким Чен Ун”, заяви Керемедчиев.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.