Скок на заразените с COVID-19 в Италия, затварят моловете

Броят на жертвите от коронавируса в Италия достигна 366 души, а заразените са скочили до 7375, съобщиха местните власти, цитирани от БНР. 

От специално разрешително за пътуване се нуждаят 16 млн. души в Ломбардия и в още 14 провинции. Това е изискване според новите правила за карантина, които ще са в сила до 3 април. 

Затворени ще бъдат музеи, спортни зали, басейни, дискотеки и зали за игри. Баровете и ресторантите могат да работят, но клиентите трябва да седят на метър разстояние един от друг. Магазините са отворени, търговските центрове и молове ще бъдат затворени, но аптеките и супермаркетите в тях ще работят. 

Работят и двете летища в Милано, “Линате” и “Малпенса”, както и това във Венеция. Националната авиокомпания “Алиталия”, обяви, че ще извършва само вътрешни полети от “Линате” и ще спре полетите си от “Малпенса”. Компанията ще извършва международни полети само от Рим. 

Оливие Веран, френски министър на здравеопазването, снощи заяви, че Франция ще наложи строга забрана за публични събития с над 1000 присъстващи. Забраната е част от мерките за борба с коронавируса. 

Германия днес обяви нови 210 случая на заразени от коронавриус. Така броят им се увиличава до 1112 от 902, които бяха потвърдени в неделя. Най-много заразени има в Западната провинция Северен Рейн-Вестфалия. 

Албания обяви първи два случая на заразени с коронавирус. Случаите са на баща и син, завърнали се от Италия. Заразените са в стабилно състояние без усложнения, съобщиха през нощта от албанското министерство на здравеопазването. 

Преди да бъдат установени двамата заразени, здравните слуби са тествали пробите на близо 60 души, които са излезнали отрицателни. около 400 хиляди албанци живеят в Италия.  

Още по темата

9 мар 2020 07:58

2

8 мар 2020 21:15

281

8 мар 2020 20:12

30

Египет съобщи за първа жертва на коронавируса. Това е 60-годишен германски турист, който е пристигнал в страната преди седмица. Това е първият регистриран смъртен случай в Египет, както и в Африка. 

За последното денонощие 40 нови случая на болни бяха регистрирани и в Китай. 

Според здравните власти в нделя са починали 22 пациенти, 21 от които са в централната провинция Хубей. Общият брой на починалите в Китай достигна 3119 души. 

В събота 64-годишен жител на Буенос Айрес е починал. Мъжът е страдал от диабет, хипертония, хроничен бронхит и бъбречна недостатъчност. Той е бил диагностициран с новия коронавирус на 28 февруари след пътуване до Европа.

В Латинска Америка най-много заразени има в Бразилия – 25, следвана от Еквадор с 14 и на трето място се нарежда Аржентина с 8 случая. 

Днес Южна Корея съобщи за нови 96 случая на заразени, като с това те общо стават 7478.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.