Средната възраст на лекарите във видинската болница – 60 години

Ново огнище на коронавирус бе регистрирано в Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с умствени увреждания във Видин. 12 са заразени с коронавирус, от които 8 младежи и 4-ма души от персонала. Каква е ситуацията там?

Още по темата

30 апр 2020 17:44

190

“От вчера доста се дискутира тази тема, най-вероятно заразата е дошла от персонала. Всички заразени са изолирани. Възможно е и през болницата да е дошла заразата, ако някой от тях е ходил там. Децата са позитивни, но без особени клинични изяви. Ако има нужда, ще бъдат хоспитализирани”, каза за “България сутрин кметът на Видин д-р Цветан Ценков.

38 медици от болницата във Видин дадоха положителни проби за коронавирус, което може да доведе до дефицит на персонал в лечебното заведение. Здравният министър отправил апел към всички Регионални здравни инспекции в страната да изпратят медици за Видин, търсят се и доброволци.

“Мой приятел от Пета градска се обади вчера, че е готов да дойде. Сега е моментът в тази криза да се направи сериозна политическа оценка на състоянието на българското здравеопазване. Средната възраст на лекари и медици във видинската болница е 60 г. Тези 30 бивши окръжни болници са гръбнак не на българското здравеопазване, а на националната сигурност.”, добави д-р Ценков.

По думите му в България има важни неща за националната сигурност – отбраната и здравеопазването и сега ескалирали проблеми, които са трупани с години.

“Мобилизирали сме всички здравни служители, 17 екипа изнесоха на гърба си целия трафик, който мина през границата на Видин. През Видин мина цяла Европа, не през Калотина”, отбеляза кметът на Видин в ефира на Bulgaria ON AIR.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.