Стъпка към нормалното – Европа приема първите си туристи

С леки стъпки Европа се връща към нормалния начин на живот и преминава към следващия етап от облекчаването на мерките. През следващите няколко дни, първите туристи ще се зъвърнат на любимите си дестинации.

Чаша ароматно кафе и обяд на открито. След повече от два месеца гърците отново могат да излязат в кафенетата и ресторантите на припек под майското слънце.

След месеци прекъсване потеглиха и първите фериботи към островите. Пътниците трябва да спазват разстояние от метър и половина, ако не са от едно семейство, а билетите за тази седмица са продадени предварително. От днес трябва да стане ясно и колко ще струва „сянката” за туристите по плажовете, съобщава Нова тв.

През последните дни курортните и ваканционни селища по морските брегове на Турция като Кушадасъ, Бодрум и Измир преливат от местни летовници. Само в Кушадасъ през последните 24 часа са пристигнали около 72 000 частни автомобила. Пътуването извън Истанбул, Анкара и другите големи градове, където е в сила поредната 4-дневна забрана за излизане от къщи, става само със специално разрешение. След Рамазан байрам се очаква поетапно и контролирано да бъдат отваряни хотелите, плажовете и ресторантите за местните туристи, но отново при спазване на сроги правила.

Перлата на Ботуша – Венеция, вече приема първите си туристи след карантината. Италия ще отвори границите си за Европейския съюз на 3-ти юни, а забраната за пътувания между регионите на страната пада ден по-рано. От седмица в Италия са отворени баровете, ресторантите и салоните за красота. След дълго прекъсване музеите, културните обекти и фитнесите също отвориха врати.

В Мадрид и Барселона от днес хората се радват отново на парковете и кафенетата за първи път от 10 седмици – период, през който в Испания бяха в сила едни от най-строгите мерки за социално дистанциране в света. В други испански области, по-леко засегнати от пандемията, местните вече могат да отидат на плаж и да се изкъпят в морето. Испанците обаче се връщат предпазливо към стария си живот.

Страната ще приема чуждестранни туристи от юли. При строги мерки вече могат да отворят плажовете и басейните в Балеарските и Канарските острови, както и в голяма част от южната автономна област Андалусия.

От вчера Унгария частично отваря южната си граница – тази със Сърбия. Постепенно към стария ритъм на живот се връщат и германците.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.