Съветник на Румен Радев: Трябва ново правителство, което да овладее съсипията след Киро

Съветник на Румен Радев: Трябва ново правителство, което да овладее съсипията след Киро
Какъвто и вариант да се търси на ново правителство в рамките на този парламент, това трябва да бъде по същество програмно правителство.

Избирателите са се произнесли на изборите преди половин година и кардинално изменение на тяхната воля не бива да бъде допуснато.

Възможно е да има краткосрочно програмно правителство, което да се фокусира изключително върху овладяването на кризата, а не да обслужва политическите амбиции на партии и отделни личности.

Всичко трябва да бъде открито и публично, за да се ограничат съмненията, че това е сделка с оглед на някакви облаги“.

Това заяви в предаването „Неделя 150“ на БНР проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

По думите на проф. Маринов, за да се случи програмно правителство, трябва минимум доверие:

„Както взаимно доверие между тези, които биха го подкрепили, че няма да злоупотребят с тази формула, така и от страна на обществото. Не знам дали обществото ще е склонно да даде подобно доверие, зависи от редица обстоятелства“.

Той подчерта, че нито една парламентарна партия не заявява открито желание за предсрочни парламентарни избори и не си поставя за цел да ги предизвика.

Според него това е съществена разлика с други ситуации в други парламенти, когато една или няколко сили в НС са обявявали като цел да бъдат предизвикани предсрочни избори.

„Проблемът е не само намирането на необходимите 12 гласа, а с какъв аргумент ще бъде обоснована тази подкрепа за управлението.

Има разлика между напазаруване и постигане на договореност.

Трябва да е ясно и открито заявена политическа позиция“.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.