Танева: Всичко ще е в полза на потребителя, той ще решава!

Танева: Всичко ще е в полза на потребителя, той ще решава!

Снимка: БГНЕС

Постигнахме обединение местните производители да получат достъп до веригите. Запазват се принципите, по които веригите са си управлявали до момента. Това съобщи земеделският министър Десислава Танева на брифинг в МС.

Танева обяви, че е разговаряла с премиера Бойко Борисов и с представители на различни сектори в земеделието чрез видеоконферентна връзка по повод постановлението за регионални продукти във веригите.

Обхватът е доста по-широк от веригите, посочи Танева, която посочи, че пандемията принуждава да се вземат мерки за минимизиране изхвърлянето на храна и фермерите от най-уязвимите сектори “да оцелеят”.

Постановлението на МС е било обсъдено след това и с представители на веригите.

По думите й мерките са по няколко направления, но основното остава достъпът до българския потребител, а изборът е негов какво ще потребява.

Милена Драгийска, управител на Лидл, благодари на правителството, че е постигнато обединение около работещи мерки. Имаме общо разбиране за необходимостта по смислен начин да бъде подпомогнат българският производител, нещо, което сме правили и досега, заяви тя.

По думите й в криза трябва да се отворят максимално много канали и мерки, затова такива са предложени на срещата днес.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.