Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване

Волен Сидеров – общински съветник в СОС и лидер на партия „Атака“, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България във връзка с големия медиен интерес.

След редовно призоваване в качеството му на обвиняем Сидеров не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Обвиняемият не е открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му на 15.04.2020 г. за общодържавно издирване.

Припомняме, че на 14 април стана известно, че лидерът на “Атака” Волен Сидеров е с две обвинения, повдигнати му от Софийската районна прокуратура. Наложена му е парична гаранция в размер на 50 хил. лв., съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

14 апр 2020 15:35

133

13 апр 2020 12:11

134

Едното обвинение е заради призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените епидемиологични мерки в извънредно положение. “Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!”, беше призивът на Сидеров.

Другото обвинение е, че противозаконно е попречил на орган на властта да му връчи призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Образувано е и второ досъдебно производство за отправяне на заплаха към прокурор и разследващ полицай в телевизионно предаване на 13 април. “Правете си сметката тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”, заявил той.

Лидерът на „Атака“ е бил призован да се яви в сградата на СДВР, за да получи постановлението за привличането му като обвиняем. Вчера „на входа на СДВР-МВР е отказал да представи документ за самоличност и демонстративно е напуснал района. В тази връзка разследващ полицай е разпоредил принудителното довеждане на лицето“, обявиха от обвинението.
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.