Татяна Дончева: ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни

Татяна Дончева: ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни
За ДБ партньорството с ПП е токсично, заяви лидерът на “Движение 21”

Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор, да го плашат с “Магнитски”, с игнориране на ГЕРБ в международен план, с репресии върху ключови фигури…

Имам впечатление, че това са хора, които не знаят какво искат. Те не могат да се разберат със самите себе си, пък какво остава с някой друг. Това са първите предпоставки за успех на едни преговори. Така лидерът на “Движение 21”, част от коалиция “Левицата!”, Татяна Дончева коментира в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” преговорния процес между партньорите във властта за ново правителство.

Дончева е убедена в много висока степен, че не е възможно да се стигне до успех в преговорите за ново правителство:

“Всички искат властта. Разпределението на гласовете не позволяваше на никой да я има сам. ПП-ДБ имат претенции, които са напълно неадекватни на гласовете, които имат – да управляват еднолично. Употребяват инструменти, като например, искане от външните фактори да натискат потенциалния им коалиционен партньор, да го плашат с “Магнитски”, с игнориране на ГЕРБ в международен план, с репресии върху ключови фигури…”

Татяна Дончева не е убедена, че Бойко Борисов има най-голям интерес изборите на 9 юни да са 2 в 1, а не едно след друго:

“Той е един от факторите, който ще реши в крайна сметка кое му е по-добре. Аз мисля, че ПП-ДБ имат по-голям интерес от избори 2 в 1. Те ще смъкнат значително резултата, но може би разчитат, че това все пак ще ги закрепи. След това управление смятам, че “Демократична България” ще претърпи най-сериозни щети, защото за тях партньорството с “Продължаваме Промяната” е токсично. В ДСБ поне имаше по-разумни хора, по-смислени и по-здраво стъпили на земята, но се размиха необратимо в това, което се случи.”

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.