Творчеството на площада е креативно, протестът пъстър, но ще издържи ли?

да се проявява дори по време на антиправителствените протести. След осмиващите колажи, свързани с короронавируса и Националния оперативен щаб, виждаме и изключително оригинални лозунги на демонстрациите.

Още по темата

15 юли 2020 06:45

306

14 юли 2020 23:05

769

“Тази креативност личи отдалеч и тя има своите причини. Хората, които протестират са по-образовани и застават зад искания, които не са битовизми. От друга страна, имаме политици, които предизвикват такова творчество“, коментира комуникационният специалист доц. Александър Христов в “България сутрин”.

Според него самата среда предразполага такъв тип креативност и това може да ни радва, защото е гражданска енергия.

“Протестът е много пъстър. Той обаче избухна в резултат на много странно натрупано напрежение. Основното нещо, което обединява тези хора е, че това са хора, които държат на себе си”, коментира социалният антрополог Валери Личев пред Bulgaria ON AIR.

Според него възможността да се съберат много хора на едно място след карантината им позволява да обменят идеи.

Христов изрази мнение, че реакцията на правителството да свърже протестите с политически сили е очаквана и е въпрос на издръжливост от страна на хората, които отстояват исканията си, да покажат, че това не е така.

“Ако тази гражданска енергия се запази, има потенциал да направи сериозна промяна”, допълни той.

Според Личев обаче, без лидер няма как да се организира успешно групово действие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.