Тестват абитуриенти от търновско училище за COVID-19

Тестват абитуриенти от търновско училище за COVID-19

Снимка: БГНЕС

Всички абитуриенти от великотърновско училище ще бъдат тествани за COVID-19, тъй като са били в пряк контакт със свой заразен съученик по време на абитуриентските балове на 27 юни във Велико Търново, потвърди за БТА директорът на Американския колеж “Аркус” Петър Иванов.

Още по темата

1 юли 2020 05:43

253

30 юни 2020 21:07

44

Общо 28 зрелостници ще бъдат тествани утре, под карантина са преподавателите и администрацията на училището.

Диагностицираното с коронавирус 19-годишно момче е от град Бяла и е възпитаник на Американския колеж “Аркус”. Той е бил в контакт с десетки свои връстници, които са празнували завършването си във великотърновски ресторант, а след това в два нощни клуба.

В заведенията предстои щателна дезинфекция, уточниха от областния кризисен щаб.

Учители от СОУ “Емилиян Станев”, които също са присъствали в същия ресторант, са поставени под 14-дневна карантина.

За БТА директорът на училището Кина Котларска уточни, че двата випуска са били в един ресторант, но на голямо разстояние един от друг, което не налага PCR тестване за възпитаниците на СОУ “Емилиян Станев”.

Иначе два нови случая на заразени с коронавирус има днес в област Велико Търново. Жена на 21 години е на домашно лечение, след като е била в контакт с друг болен.

В болницата в Горна Оряховица е настанен мъж на 59 г., който е бил в контакт с друг заразен с коронавирус.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.