Тигрица се е заразила с коронавирус от служител на зоопарк?

Тигрица се е заразила с коронавирус от служител на зоопарк?

Снимка: БГНЕС

Тигрица, която живее в зоологическата градина в нюйоркския регион Бронкс, се е заразила с коронавирус, съобщи обществото за опазване на дивата природа (WCS) в САЩ.

Експертите смятат, че тигрицата е била заразена от служителя, който се е грижел за нея, съобщи BBC.

“Надя, четиригодишна малайска тигрица, има положителен тест COVID-19. Тигрицата, нейната сестра Азул, два амурски тигъра и три африкански лъва започнаха да страдат от суха кашлица и бяха положително тествани, но се очаква да се възстановят бързо”, се казва в съобщението.

В същото време друг амурски тигър, който обитава клетка в съсесдство със заразената тигрица, няма симптоми на заболяването. В допълнение, експерти тествали малайския мъжки тигър, както и леопарди, гепарди, пуми и сервали в зоопарка и стигнали до извода, че всички са здрави.

Организацията е предприела превантивни мерки за целия персонал, който се грижи за животните.

Агенция Асошиейтед прес отбелязва, че това е първият известен случай на зараза на животни в САЩ и първият случай на заразен с COVID-19 тигър в света.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.