В Турция раздават безплатни маски – носенето им задължително

В Турция започна раздаването безплатно на защитни маски на населението, след като бе въведено изискване за задължителното им носене на улицата, на обществени места, в градския транспорт, магазините и т.н. срещу разпространението на новия коронавирус.

Това бе договорено между здравното министерство и министерството на съобщенията и транспорта.

Защитните маски ще бъдат раздавани безплатно на хората между 20 и 65 години. По неофициални данни става дума за около 30-35 млн. души.

Още по темата

6 апр 2020 09:12

156

5 апр 2020 20:47

156

За младите хора под 20 години бе въведена забрана за излизане навън, както и за хората над 65 години, но се допусна изключение за работещите младежи, които ще могат да излизат, за да ходят на работа, но със защитни маски.

Всеки от групата на хората между 20 и 65 г. ще има право на 5 маски седмично, които ще им се доставят в пакети от куриери на Пощенската служба. Заявките ще се подават по електронен път. На сайта https://maske.epttavm.com се попълва име, ЕГН, адрес и членовете на семейството, които се нуждаят от маски. Защитните средства се доставят до дома от моторизирани пощенски куриери.

Редица магазини, главно в Истанбул, раздават маски безплатно на входовете си за хора, които нямат такива, и едва тогава ги пускат да влязат да пазаруват.

От здравното министерство показаха на интернет страницата си комплект от маските, които се раздават безплатно – в пакет от 5 броя, в различни цветове и със защитни функции.

Междувременно редица предприятия в страната преминаха към производство на защитни средства срещу коронавируса – облекла, маски, шлемове и т.н.
/БТА/
 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.