“Топлофикация” започва подмяна на тръби в центъра на София от 13 май

"Топлофикация" започва подмяна на тръби в центъра на София от 13 май

Архив: БГНЕС

“Топлофикация София” ЕАД започва реконструкция на топлопреносната мрежа в централна градска част, съобщиха от дружеството.

От 13 май 2020 г. ще бъде спряна топлата вода в района на ул. “6-ти септември”, като потребителите са уведомени своевременно, съгласно нормативните изисквания, чрез съобщения във входовете на сградите.

Топлопроводите в централната градска част на София са изградени в средата на XX век, като някои от тях са частично реконструирани преди близо 40 години. Именно остарелите тръби са причината за честите аварии в системата, отбелязаха от “Топлофикация София”.

Рехабилитацията на топлопреносната мрежа е изцяло в полза на потребителите и се извършва от дружеството с цел повишаване надеждността и качеството на топлоподаването. В рамките на реконструкцията е предвидена и поетапна подмяна на водопроводната и канализационна инфраструктура.

Във връзка със започването на ремонтите по тези трасета, намиращи се в непосредствена близост до тръбопроводите на “Топлофикация София”, е необходимо да бъде спряно топлоподаването за осигуряване на безопасността както на ремонтните екипи, така и на гражданите, които живеят в близост до обекта.

“Топлофикация София” ЕАД ще упражнява постоянен контрол върху дейността на изпълнителите, качеството на извършваните работи и спазването на правилата за безопасност на обекта.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.