47% от хотелите у нас планират по-ниски цени за лятото

47% от хотелите у нас планират да намалят цените за летните сезон, защото конкурентната борба е жестока. Ще се използват най-различни маркетингови стратегии и трикове. Туризмът ни стои стабилно. Това каза Румен Драганов от Института за анализи и оценки на туризма в ефира на bTV. 

Той изтъкна, че все още има ограничения за груповите пътувания, но не и за индивидуалните. По думите му 14% от местата отчитат същите посещения спрямо миналата година. 

“Днес в страната работят 5860 хотела. Инфраструктурата не е отнесена от цунами. Имаме запазена база и персонал. Кафемашините са на същото място”, каза още Драганов. 

Според него българите регистрират около 20 млн. пътувания годишно. Българите искат да пътуват и ще продължават да го правят, което от своя страна предразполага за летен сезон. 

Драганов обясни, че бизнесът трябва да се спаси от съдебни дела. В Австрия например граждани съдят хотели, защото са допуснали някой да се зарази с коронавирус. 

“Ето защо казваме, че кризата е полезна за туризма. Години обясняваме, че в съседни страни има безплатни чадъри и шезлонги. У нас няма да бъдат безплатни при тези договори и условия, допълни той. 

“Всички шезлонги и чадъри в туризма са безплатни. Това искахме и от държавата да го направи. Може да се случи, но трябва да внимаваме от институционалната корупция. И миналата година министерството навлезе в териториите, започна да говори против българския туризъм и нанесе щета”, уточни Драганов. 

Според него всеки хотел трябва стриктно да опише своите политики, какво предлага и за кого. Трябва да се отбележи, че хотелът не носи отговорност за гости заразени с коронавирус. 

Драганов изтъкна, че туристическите ваучери, които се предлагат от управляващите, не работят в предложения вид понеже няма кой да ги издава, раздава и са възможни спекулации. Драганов призовава да се увеличат ваучерите за храна. 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.