Трима български полицаи са ранени в САЩ

Трима български полицаи са ранени в САЩ

Снимка: БГНЕС

Трима български полицаи са ранени при размириците в САЩ.

Още по темата

2 юни 2020 08:50

92

“В САЩ има повече от 30 български полицаи, които работят в различни щати. Аз имам информация за трима леко ранени при безредиците в последните дни. Нараняванията не са сериозни, хората се възстановяват”, това съобщи журналистът от Чикаго Елена Цанева пред БНТ.

“Българската общност запазва спокойствие засега”, допълни тя.

По думите й, напрежението в САЩ е доста сериозно. Протестите са започнали с желанието да са мирни, но към тях са се включили други хора, за които се счита, че са провокатори. Те започнали да грабят, да рушат и крадат от магазините и това ескалира в друг вид напрежение, разказа журналистът.

Тя допълни още, че протестиращите срещу расизма са срещу безредиците и се дистанцират от тези групи. Някои от тях сутрин дори ходят да помагат на полицията за разчистване на вандалските действия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.