Тръмп към Ердоган: Без чуждестранна намеса в Либия

Тръмп към Ердоган: Без чуждестранна намеса в Либия

Реджеп Ердоган и Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви в телефонен разговор с турския си колега Реджеп Ердоган срещу каквато и да било “чуждестранна намеса” в Либия, предаде Франс прес, като се позова на Белия дом.

По-рано вчера турският парламент разреши на Ердоган да изпрати турски войници в северноафриканската държава. Одобреният документ дава пълномощия на правителство за изпращане на турски войници в Либия за срок от една година. Броят на войниците, които ще бъдат изпратени, както и районът, в който ще бъдат изпратени, ще се определят от президента на Турция.

“Двамата лидери /Тръмп и Ердоган/ обсъдиха двустранни и регионални въпроси. Президентът Тръмп подчерта, че чуждестранната намеса би усложнила ситуацията в Либия”, се казва в краткото комюнике на Белия дом.

В телефонния разговор Тръмп и Ердоган са се съгласили, че е необходимо да бъде успокоено напрежението в северозападната сирийска провинция Идлиб, за да бъдат защитени цивилните, пише още в комюникето, цитирано от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че вчера осем души са били убити при ракетен удар в Идлиб, посочва БТА.
 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.