Турция ще лекува COVID-19 с кръвна плазма от оздравелите

Турция ще лекува COVID-19 с кръвна плазма от оздравелите

Снимка: БГНЕС

Турция планира да започне метод за мечение на коронавирус чрез използване на кръвна плазма от вече оздравели пациенти. Очаква се страната да започне да прилага методът след около 10 дни. Това е посочил председателят на турския Червен полумесец – Керем Кънък, съобщава турският телевизионен канал НТВ, цитирани от Bulgaria ON AIR
Канък каза, че специализираният Научен съвет за борба с COVID-19 вече е взел решения по въпроса. Той е изтъкнал, че е необходимо да са минали 14 дни от излекуването на болните преди да се вземе кръвна плазма. 

Още по темата

1 апр 2020 18:47

57

1 апр 2020 09:04

54

След този 14-дневен период, на излеуваните ще се направи тест, за да се потвърди, че са изчистили вируса от телата си. Тогава от тях ще може да се вземе кръвна плазма. Тя ще бъде разпределена в болниците за лечение на пациенти, при които се смята, че е подходящо да се приложи този метод. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.