Черно море е опасно, всеки ден има мъртво вълнение

Черно море е опасно, всеки ден има мъртво вълнение

Снимка: БГНЕС

Тази година морето е много динамично и опасно. От 1 юни досега почти всеки ден има мъртво вълнение и солган. Морето се променя с дни и часове. За това предупреди спасителят Петър Русев пред БНТ.

Още по темата

26 юли 2020 20:00

34

26 юли 2020 18:21

14

Вчера имаше два трагични инцидента в морето. Две деца на 9 и 15 години загубиха живота си – на неохраняем плаж край Крайморие и на централния плаж в Поморие. Предполага се, че причина за трагедията е бурното море и мъртвото вълнение.

Русев предупреди, че в морето има големи вълни, дупки, ями и течения, което е опасно за децата и тези, които не могат да плуват.

Той призова плажуващите да спазват флаговата сигнализация. По думите му някои хора изпълняват указанията на спасителите, други не. На тези, които не изпълняват, се правят актове с общинска полиция, които са на стойност между 50 и 1000 лв.

“Много хора си мислят, че на произвол слагаме червен флаг, а това е опасно”, каза Русев.

Спасителят препоръча, ако сме в морето и попаднем на подводна яма, да не изпадаме в паника.

Първото нещо, което човек трябва да направи е да легне по гръб и да вика и маха за помощ. Не трябва да се борим с течението, защото то е с голяма скорост и единственото спасение е да се плува по диагонал и накосо.

Препоръките на спасителя е винаги да се къпем в група и да избягваме къпане на неохраняеми плажове.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.