Литературен проект, който вдъхновява децата да правят добро


 

На българския пазар излезе детски литературен проект, който вдъхновява най-малките да правят добрини.

“Бях запленена от този проект, създаден от 38 илюстратори, сред които изключително популярни имена. Текстът е на Алисън Грийн. Всяка една страница е нарисувана от различен илюстратор, което прави книгата произведение на изкуството”, коментира авторът на детски книги Радостина Николова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Тя обясни още, че каузата, която стои зад създаването на тази книга, е подкрепата на бежанците. Организацията, на която се даряват средствата е “3 peas”, или “трите грахчета”.

“В момента книгата е достигнала до 18 пазара. Такъв проект може да има обединяваща функция през целия свят, като обединява изкуството на толкова много хора”, допълни още Николова.

Българското издателство има идеята да създаде бурканче за добри дела, чрез което децата да започнат да правят добрини. С всяко направено добро, те ще пълнят буркана с топчета.

“Това е една вътрешна идея на екипа в България. Тъй като ценим всяка книга, към нашето портфолио бихме искали тя да носи добавена стойност.  Решихме да изкараме децата от микросвета на книгите”, каза още авторката.

Тя е на мнение, че децата учат посредством примери, а когато ги поощряваме разбират кое е добро.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.