Четирима англичани са изолирани в Банско заради COVID-19

Четирима англичани са изолирани в Банско заради COVID-19

Снимка: БГНЕС

 От вчера следобед 4-ма английски туристи са изолирани в хотел в Банско със съмнения за коронавирус, съобщи в. Монитор. 

На място са изпратени служители на полицията и Районната здравна инспекция. Веднага след като са пристигнали в Банско туристите само са информирали управата на хотела и полицията, че са били в контакт с болен от коронавирус в АНглия. 

Незабавно е информирана и РЗИ, каза за БНРадио директорът д-р Калоян Калоянов: “Колегите са там, полицията е там, не знам още подробности, но ако се докаже, че са имали контакт с болен в Англия от коронавируса, ще бъдат поставени под карантина. Но все още колегите са там на място. Ще се вземат евентуално проби и днес ще се занесат в София”. 

Пробите са изпратени в София и тази вечер се очаква резултатите да са готови. Британците не са били спрени от властите в Кралството, заото там все още не са въведени мерки за домашна карантина на лицата, които са били в контакт с болни от коронавируса.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.