Зимните курорти в Европа затварят преди края на сезона

Зимните курорти в Европа затварят преди края на сезона

Снимка: Pixabay

Разпространението на коронавируса предизвика затварянето на зимните курорти в Европа преди края на сезона, съобщава телевизия Sky News. Обичайно това се случва в края на април и дори началото на май. 

През изминалта седмица подобни мерки предприеха в страните като Австрия, Франция, Андора, Италия, Норвегия, Испания и Швейцария. Последните закрили сезона са ски центровете във френската част от Алпите. Това се случи вчера в полунощ, 4 часа след решението на правителството.

Стария континет ще претърпи сериозни загуби от преждевременното закриване на сезона. Много хора са принудени да променят плановете си за отпуските. Един от големите проблеми е обаче оставането без работа на много хора работещи в ски центровете в Европа.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.