Шеф на държавна фирма написал 4 еднакви презентации за хора от ГЕРБ, за да остане на поста си

Шеф на държавна фирма написал 4 еднакви презентации за хора от ГЕРБ, за да остане на поста си
Татяна Дончева разказа в снощната „Панорама“ за фрапиращ случай, който била научила наскоро от директор на държавно предприятие.

Ето какво той е казал на Дончева: „Бордовете на държавните дружества с принципали министерства са от пет човека. Четирите човека ми ги дадоха от ГЕРБ, написах им презентациите. Журито на конкурса пита защо презентациите са еднакви, но аз за да остана на поста си трябваше да ги напиша и четирите и те няма как да бъдат написани различно“.

По думите на Дончева мораториумът не е нарушение на Конституцията и нищо няма да се сбърка в държавата.

Конституционият съд ще каже, отбеляза на свой ред Митов,който също участваше в предаването.

Дончева обаче го контрира: „Ще видим какво ще каже, защото до сега такива неща не са отменяни“.

Дончева коментира и нахлуването на Мая Манолова в „Булгартрансгаз“ и призна, че Комисията за ревизията на управлението има предизборни цели.

„Не вярвам, че търси 800 000 страници. Няма какво да ги прави. Тя е отишла там и е поискала нещо. Управата твърди, че страниците са 800 000. Комисията е направена с предизборни цели. Едната е да бъде място, където хората да подадат сигнали и жалби за всякакви злоупотреби на ГЕРБ и самата комисия да вземе два-три случая и да ги покаже на обществото“, каза Дончева.

По думите ѝ, икономическата криза е родена от практиките на ГЕРБ, на определени приближени на подземния свят фирми, на които им се дава проекти за санирание, обществени поръчки, концесии.

Промените в Изборния кодекс също са предизборни. Точно така, призна още представителката на „Изправи се! Мутри вън!“. Тя добави, че Изборния кодекс трябва да се промени, за да не обслужва ГЕРБ и посочи редица нарушения на вота.

Митов обаче се включи и категорично заяви, че думите на Дончева, по-специално за нарушенията по време на вота, са някакъв фолклор. „Ако имаше изборна машина, то някои партии нямаше сега да са в парламента. Абсолютно скандално е, че промените в Изборния кодекс са предизборни“, каза той.

„През изминалите години Митов не се е занимавал с битовизмите на българската политика, което го отдавам на външнополитическата му дейност. Той е прекрасно подбран за да създаде един благовиден образ за нашите атлантически партньори“, отвърна му Дончева.

Що се отнася до изборния кодекс, Дончева получи подкрепа и от председателя на парламентарната група на ДПС Йордан Цонев.

„От години говорим за хората в чужбина, които не могат да гласуват. От години говорим за сгрешените протоколи. Сега, когато всички узряха за промените в Изборния кодекс, искам да се обърна към новите партии.

Промените ще зависят от времето, в което те могат да се реализират. Ако има служебен кабинет, това ще може да се случи“, каза Йордан Цонев.

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.