150 евро глоба в Гърция за неносене на маска

150 евро глоба в Гърция за неносене на маска

Снимка: БГНЕС

В Гърция се върна задължителното носене на предпазни маски в търговските магазини за хранителни продукти. Глобата за нарушение на мярката е 150 евро, предаде БНР.

Спешно информират и туристите за новата заповед.

“В супермаркетите често дистанция не се спазва, а в туристическите райони е пълно с клиенти в магазините”, отчетоха проверките на гръцките власти. Спешно информират туристите и за глобата от 150 евро, която се налага за нарушения.

Още по темата

18 юли 2020 09:26

66

17 юли 2020 16:26

23

16 юли 2020 10:06

12

Очаква се до няколко дни да се въведе отново задължително носене на маска във всички търговски обекти.

Специалистите настояват пред правителството да се въведе изискване и за задължителна предпазна маска и на открити места, като например в нощните заведения на брега на морето, където се получава струпване на много хора.

През изтеклото денонощие само 12 са регистрираните случаи на заразени туристи след направени тестове на всички летища и пристаница. Няма данни за заразени български граждани. Появиха се единични случаи и на няколко гръцки острова.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.