19 жертви при инцидент с военен кораб на Иран

Най-малко 19 души са загинали, а 15 са били ранени при инцидент с ирански военен кораб, съобщи пресслужбата на Военноморските сили на Иран днес.

По-рано беше съобщено, че инцидентът с кораба „Конарак“ е станал на 10 май по време на маневри на военноморските сили в района на пристанище Джаск в Оманския залив.

„Броят на загиналите е 19 души, 15 са пострадали, състоянието им е задоволително“, се казва в съобщение на сайта на армията на Иран.

В него няма каквото и да е потвърждение или опровержение на информацията, че корабът е бил подложен на случаен ракетен обстрел от страната на своите. Военните продължават да наричат случилото се инцидент.

Телевизионната и радио компания IRIB съобщи по-рано, че има информация, че корабът вероятно е бил улучен поради неспазване на дистанцията от целта, срещу която е бил насочен огънят по време на маневрите, пише РИА Новости.

По-рано и АФП съобщи, че иранският военен кораб случайно е бил поразен с ракета при военноморски учения в Оманския залив.

„Корабът е бил поразен, след като закарал практическата мишена на мястото ѝ, но не осигурил достатъчно дистанция между себе си и целта“, добави телевизията на сайта си.

Според едно съобщение в иранска медия корабът потънал, след като бил поразен от ракетата, посочва АФП.

„Конарак“ е лек снабдителен кораб, направен в Нидерландия и купен от Иран преди Ислямската революция през 1979 г.

Водоизместимостта му е 447 тона, дължината – 47 метра, а въоръжението на борда включва 4 крилати ракети, отбелязва иранската държавна телевизия.

 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.