Да играеш от вкъщи без публика – не е същото

По време на пандемия някои актьори правят чудеса без режисьор и сценарий. Такава практика предприеха и актьорите от “ШиЗи Импро Театър”. 

Театрите са място, където хората се събират на живо. Трудно е човек да се адаптира към онлайн присъствието. За нашия театър то е подсказка за това, че сме тук, че чакаме хората и се радваме на тяхното присъствие. Имаме много благодарна публика, която ни следва редовно, но не е същото като живото предаване”, сподели актьорът и основателят на “ШиЗи Импро Театър” Златин Цветков в ефира на  Bulgaria ON AIR

Подобно представление актьорите представиха на 8 май. Златин Цветков каза още, че то в голяма степен е било променено и са импровизационни игри, за да се включва публиката по-често.

“Стараем се да бъде по-динамични, да имаме усещането къде ни е кадърът и как присъстваме. Хората имат повече желание да участват в тази медия. Очакванията са занижени”, отбеляза актьорът. 

“Гледаме какво искат хоратa, те ни дават предложения. Не искат коронавирусът да се споменава непрекъснато. Толкова е трагично, че чак е смешно само по себе си. Не искат често да се занимават и с политически шеги, не искат да е пошло”, допълни още Цветков.

Според Цветков творецът трябва да може да изразява себе си, но и да се адаптира. Да разчита на информацията от човека срещу себе си и да има доверие в публиката. Самият той е привърженик на това, че отивайки всичко към дигитализиране, то връзката с публиката е по-директна от всякога.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.