612 000 пенсионери остават без 13 пенсия заради глобата от ЕК. Браво, Бойко!

612 000 пенсионери остават без 13 пенсия заради глобата от ЕК. Браво, Бойко!
Глобата, наложена от Еврокомисията на България, възлиза на 151 млн. лв. Сума, достатъчна, за да бъде раздадена 13-а пенсия на всичките 612 хиляди български пенсионери, които получават минималната пенсия, и да останат 24 млн. лева.

Но не парите са най-важното.

Казусът с монополизирането на газопреносната мрежа е емблематичен за това, че след 12 години членство и едно председателство, България продължа да е чуждо тяло в ЕС.

Да припомня, че преди година освен от правителството, решението да не признаваме вина пред Еврокомисията и да продължим да се запъваме като магаре на мост бе гласувано единодушно и от Народното събрание.

Заради елементарна правна неграмотност, но също и заради дълбокия провинциализъм, бабаитлък и котловиннно мислене на мнозинството български политици, които смятат, че националните интереси не изискват спазване на европейското (т.е. – нашето собствено) законодателство и правила.

Казусът е красноречив пример за това, че министрите и депутатите нямат никакъв усет за това, каква част от пълномощията на българските власти са делегирани (доброволно!) на Еврокомисията, къде свършва територията на българския суверенитет и започва тази на европейския.

Пламен Петров Димитров, Frognews

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.