Едно е ясно – Борисов и ГЕРБ повече никога няма да се върнат на власт

Едно е ясно – Борисов и ГЕРБ повече никога няма да се върнат на власт
Предупредих да не слагате рибата в тигана с прогнозите за резултатите от изборите на 11 юли преди да сте я хванали, защото нагласите ферментират.

Счупи се магията на ГЕРБ и от тук нататък партията само ще губи до окончателната си маргинализация. Тя няма цел, няма идеология, няма котва извън това да обслужва нуждите и егото на Борисов.

Представете си че сте член или симпатизант на ГЕРБ – как си отговаряте на въпроса къде ще бъдем след три години? Отговорът е – никъде.

БСП както винаги ще установи че не може да си надскочи пЕша си, тъй като няма как да продаде на избирателите че е нова партия, с нови хора и нови мисли. С една дума не е носител на промяната.

Демократична България може още да дръпне след като получи подкрепа от емигрирали към ГЕРБ “десни”, които установяват, че корабът потъва и трябва да заложат на по-перспективно.

Всичко зависи от степента на ерозия на влиянието на ГЕРБ, които са в глуха отбрана, изобщо ги няма на хоризонта, нито послания, някакви скучни и безмислени появи на Борисов, който не разбра че не носи, а отнема гласове.

ИТН ще победи вън от съмнение и партиите на протеста ще се доближат плътно до мнозинство, без да могат да го постигнат. Не е изключено да има и тотален суинг воут миграция на подкрепа и в последната седмица. Никой не може да предвиди пропадането в ГЕРБ.

Едно е ясно – Борисов и ГЕРБ повече никога няма да се върнат на власт.

И нещо за размисъл на Румен Радев – как гледа на смисъла от ранното оповестяване на кандидатурата си с Илияна Йотова, която се припознава основно с БСП, след като протестните партии и БСП вече са много по-силни и вървят в своя посока. Ако те съгласуват кандидат ще спечели срещу него.

Още веднъж моята прогноза – партиите на протеста и на промяната ще спечелят мнозинство в следващия парламент и да формират правителство.

На този етап ще вземат над 100 мандата, но е ясно, че вълната набъбва и немислимото преди месец става напълно възможно. Дори с малко да не им достигнат местата, правителството ще е стабилно и няма по същество да зависи от ГЕРБ и ДПС, а БСП ще подкрепя без особено условия, защото не може да спре вълната на отрицание на управлението на статуквото.

Това което е важно и то ще стане – ИТН да бие ГЕРБ, а ДБ ДПС.

Вотът вече е “анти”.

Илиян Василев

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.