8500 потребители следят коронавируса онлайн у нас

Ако се чудите дали около вас има заболял от коронавирус, вече имате възможност да проверите. Безплатно приложение показва данните в радиус до 10 км.

Още по темата

13 ное 2019 08:40

9

“С нашия екип седнахме да анализираме ситуацията в България. Решихме, че това, което сме градили 6 години, много лесно може да го адаптираме в борбата срещу този вирус. Развихме симптоматика, одобрена от медицински лица и даваме възможността постоянно потребителят да актуализира своето състояние. Във всеки момент може да следим около нас колко хора и с какви симптоми са те”, обясни основателят на iHELP Bulgaria Христо Христов пред Bulgaria ON AIR.

Приложението е стартирало преди 5 дни и е напълно безплатно.  До този момент над 8500 са активни потребители в приложението.

“Идеята на iHELP е да покаже не само хората със здравословни проблеми, но и да покаже колко души са здрави. Дадохме възможността всеки обикновен човек да споделя как се чувства и да му дадем яснота какво се случва в неговия квартал, в неговото населено място”, посочи Христов в ефира на “България сутрин”.

Самият той всеки ден споделя симптоматиката си в приложението. Христов отбеляза, че не се изискват никакви лични данни, дори хората могат да се регистрират с фалшив имейл.

“Идеята е да придобием представа какво се случва в нашето населено място“, подчерта той.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.