Соломон Паси: Кражбите в САЩ показват, че хората изнемогват

Соломон Паси: Кражбите в САЩ показват, че хората изнемогват

Снимка: БГНЕС

Протестите в САЩ са нормално нещо на фона на обстановката, породена от икономическите последици за страната, от кризата с коронавируса и убийството на афроамериканец по време на арест. Това каза бившият външен министър и президент на Атлантическия клуб Соломон Паси пред Нова тв.

Още по темата

3 юни 2020 08:33

24

„Светът се намира в необичайна обстановка. В момента всички сме под стреса на пандемията. 40 милиона души в САЩ са без работа. За страна с 380 милиона население това е голям стрес”, коментира той.

Соломон Паси открои действия на протестиращите, които са присъщи за антиглобалистите, като чупенето и вандалските прояви. „По-различното в момента е, че хората крадат. Това не е случайно. Кражбите говорят за това, че хората изнемогват”, обясни той.

Бившият външен министър прогнозира, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще бъде преизбран. Според него той умее виртуозно да подгрява симпатизантите си и игнорира тези, които няма да гласуват за него. Паси е категоричен, че расовият проблем в Щатите не е решен, въпреки че страната е лидер в решаването му.

Той е на мнение, че епидемията от коронавирус е резултат от лоши хранителни практики.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Нет Вести!

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.