Ако нямате симптоми в никакъв случай не си правете PCR тест, последиците може да са страшни!

Ако нямате симптоми в никакъв случай не си правете PCR тест, последиците може да са страшни!
За Бога, братя, не ходете без симптоми или с леки грипоподобни симптоми да си правите ПСР-тест.

Бедна ви е фантазията какви проблеми ще създадете на себе си и близките си ако тестът се окаже положителен.

Ще поясня, защото никой чиновник или лекар досега не е обяснил ясно и разбираемо на хората какво се случва при положителен тест.

Каква е основната грешка, която правят повечето „болни“? При най-малките симптоми на настинка /кашлица, хрема/ и дори без никакви симптоми хукват да си правят ПСР-тест. Загрижени, да не би да заразят родителите си, близките си и пр. с „Ковид – 19“.

Стоп! Ако нямате симптоми в никакъв случай не си правете тест, защото последиците може да са страшни. Ако пък имате леки симптоми на настинка първо си останете три-четири дни в къщи и си пийте чайчетата и аспиринчета, защото дори да сте с вируса, вероятността да ви се размине без никакви усложнения е над 90%. И тъй, вие обаче не си оставате в къщи и решавате за собствено и на близките си спокойствие да си направите ПСР-тест, въпреки леките или никаквите симптоми.

Представете си, че той се окаже положителен. Моментално ще поискат от вас да си кажете контактните лица. Тук идва втората грешка.

Тестваният прави огромен списък с всички хора, които се е срещал в последните дни – колеги, приятели, близки и т. н. Трябва да сте наясно, че им създавате страшен проблем – всички те задължително ще трябва да ходят и да се тестват за „Ковид-19“, а ако не отидат следва глоба и принудително завеждане с полиция.

Освен това и вие и те попадате в капана на здравната ни система, която вече разполага със здравето и свободата ви. Внимавайте и кого давате в списъка с контактите си. Няма нужда вътре да е комшията, с който само сте се здрависали или колежката, с която заедно сте пили кафе във ведомственото барче.

Под контактни лица се разбират хората, с които сте в близък продължителен контакт – колегите, с които сте в една канцелария по цял ден, членовете на вашето семейство, с които сте в едно жилище, любовниците, ако сте имали еди къв си контакт тия дни и т. н. Защото дори тези хора от списъка ви да дадат отрицателни тестове, те ще бъдат длъжни да стоят две седмици под карантина за тоя що клати гората, а ако нарушат карантината глобата е брутална – 5 бона.

Същата глоба се налага и на вас, защото ако сте без симптоми или с леки симптоми ще ви предпишат задължителна изолация в къщи /т.е. същото, което сами можете да направите но за далеч по-кратко време/ само защото тестът ви е положителен, а ако попадате в рискова група /възраст, хронични заболявания/ ще ви предпишат задължителна хоспитализация с шанс да излезете с двата крака напред.

Защото в болницата ще бъдете заобиколени от други болни хора в дори по-тежко състояние от вашето, смазани психически. Т. е. шансовете да се влошите са по-големи, отколкото ако си бяхте останали в къщи без да си правите доброволно ПСР-тест.

Освен това губите свободата си, защото няма как да не изпълните предписанието на здравните власти за задължителна изолация или хоспитализация. Противното означава 5 бона глоба и полиция. Желая ви добро здраве и здрав разум.

Автор: Емил Василев 

Loading...

Ние не разполагаме с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантираме за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.